Veerle Van Rooy

Kinesist - bekkenbodemtherapeut

MAAK EEN AFSPRAAK MET VEERLE

Veerle, kinesist en bekkenbodemtherapeut is getrouwd met Jan, ze wonen in Herent met hun 3 fantastische kinderen Jef (8j), Rik (6j) en Flo (3j).
Veerle is een actieve, sportieve moederkloek. Ze is een optimist die van het leven geniet. In haar vrije tijd kan je haar al joggend tegenkomen of volgt ze pilates bij Flowcare.

Elke over Veerle:

Veerle en ik werken al heel lang samen. 6 jaar geleden nam Veerle met me contact op om zichzelf als bekkenbodemtherapeut voor te stellen, het klikte gauw, we geloofden ook meteen in een hechte samenwerking tussen kinesist – vroedvrouw. In die tijd was dat nog ongebruikelijk, ging de vroedvrouw niet het werk van de kinesist afnemen.

Wij wisten wel beter, structureel was er toen nog geen plaats voor een kinesist binnen ons team. Toen ik Veerle vertelde dat De Wolk een huis had, vroeg ze meteen: “is er in dat huis nog plaats voor een kinesist.

Zo blij om eindelijk in hetzelfde huis te kunnen samenwerken.

VRAGEN AAN VEERLE

Waarom ben je kinesist geworden?

Vanuit de overtuiging dat we heel letterlijk kunnen genezen door te bewegen. “kinesis + therapie” (=beweeg therapie).

Tijdens de opleiding kinesitherapie werd ik onmiddelijk geprikkeld door bekkenbodemreëducatie en zwangerschapsbegeleiding. Vandaar dan ook dat ik onmiddelijk na het afstuderen gestart ben met de verdere interuniversitaire opleiding bekkenbodemreeducatie. Ondertussen ben ik 12j geleden afgestudeerd en sindsdien binnen de kinesitherapie uitstluitend bezig met bekkenbodemreëducatie en perinatale kinestherapie.

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken?

Na 3x mama te zijn geworden heb ik ondervonden dat nachtrust relatief is. Intussen heb ik dus veel ervaring met vaak opstaan. Maak me zo nodig maar wakker voor eender wat, ik sta er met een glimlach.

Waarvoor zou je graag meer tijd maken?

Om de wereld rond te reizen, vrijwilligerswerk te doen

Wat is het leukste dat je al meegemaakt hebt tijdens je werk?

De lachende snoetjes van al die baby’tjes die meekomen met de mama’s maken me telkens weer heel gelukkig. Niets zo mooi om vrouwen te helpen herstellen tijdens 1 van de meest intense periodes uit hun leven.

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s?

Gun je lichaam de tijd om rustig te herstellen met de juiste oefeningen. Durf praten over je klachten zoals urine en/of stoelgangsverlies. Je ben absoluut niet de enige.

Waarom zouden jonge mama’s een kinesist onder de arm moeten nemen?

Om zich te laten begeleiden om op een correcte manier te oefenen alvorens sporten te hervatten. Ieders bekkenbodemspieren en buikspieren hebben anders gereageerd op een zwangerschap/bevalling. De oefeningen worden dus individueel aangepast aan de specifieke noden.

Is er nog een fabeltje over kinesisten dat je de wereld uit wil helpen? 

Veel mama’s denken dat vermits ze geen urineverlies hebben, hun bekkenbodemspieren in orde zijn. Dit is helaas een fabeltje. Om verzakkingen, stoelgangsproblemen of seksuele klachten te voorkomen/behandelen zijn oefeningen aangewezen.

 


Contacteer Veerle

Maak een afspraak

0486 48 51 47‬

veerle@de-wolk.be

 

Waarvoor kan je terecht bij Veerle?

Tijdens de zwangerschap:

  • prenatale kinesitherapie
  • bekkeninstabiliteit

Na de bevalling:

  • postnatale kinesitherapie
  • bekkenbodemreëducatie

Algemeen:

  • bekkenbodemreëductie bij mannen en vrouwen