It all begins in your mind. What you think, you create

Stien Driesen

Vroedvrouw

Stien is 29 jaar. Ze studeerde af als vroedvrouw en werkte daarna 2,5 jaar in het Sint-Augustinusziekenhuis in Antwerpen. Ze deed ook een jaartje kennis op bij de dienst radiologie van het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen, waarna ze als zelfstandige aan de slag ging bij De Wolk. Ze woont al vijf jaar samen met haar vriend Andreas in het centrum van Mechelen.

Stien kwam in maart 2021 een opportuniteit tegen en kon in de levensfase waar ze in zit, niet anders dan springen. Ze gaat voor een nieuwe uitdaging. Binnenkort is ze Instrumentiste NKO in Sint-Augustinus.

Ze blijf zelfstandige in bijberoep dus wie weet  duikt ze nog wel eens op als er een babyboom is.

Elke over Stien:
Stien is ontzettend empathisch en zacht. Ze staat altijd klaar en niks is ooit te veel. Als je wil weten hoe gedreven en flexibel ze is: Stien kwam solliciteren op een zondagavond. Ze kan geweldig organiseren en is een frisse verschijning.

VRAGEN AAN STIEN:

Wist je al lang dat je vroedvrouw ging worden? 

‘Eigenlijk niet. Ik heb pas in het zesde middelbaar beslist om vroedkunde te gaan studeren. Gelukkig voelde het meteen als de juiste keuze. Oef! Het geeft onwaarschijnlijk veel voldoening om mensen door de mooiste gebeurtenissen van hun leven te loodsen.’

Als je één tip mag geven aan toekomstige ouders, welke dan? 

Dat klinkt misschien raar, maar: leg de lat niet te hoog.Neem je tijd om bij te leren, om te wennen aan de nieuwe situatie. En laat je omringen en bijstaan.

Waarom moeten mama’s een vroedvrouw onder de arm nemen? 

Er komt zoveel op je af. De dagen in het ziekenhuis zijn erg druk en heel kort. Het is daarom fijn dat je op voorhand heel goed geïnformeerd bent over wat gaat komen. Ook thuis geeft het je een fijn gevoel dat je weet dat je er niet alleen voorstaat en dat je met je vragen altijd ergens terecht kan.

OUDERS OVER DEZE VROEDVROUW UIT MECHELEN


Regio Stien Driesen

Vroedvrouw Stien woont in Mechelen en springt bij drukte.