Those who don't believe in magic will never find it

Rosanne Van Herck

Kinesiste & beweegcoach

Rosanne is de kinesist, ze geeft mama baby fitklas en zwangerschapspilates bij De Wolk. Ze is mama van Robine (4 jaar) en er is een tweede dochtertje onderweg. Ze is al meer dan vijf jaar verloofd met de papa van haar kinderen. Ze is specifiek bijgeschoold in prenatale en postnatale kiné om jonge mama’s optimaal te kunnen begeleiden en samen te werken aan een lichaam in balans. 

Elke over Rosanne:
Rosanne is de drijvende kracht achter Flowcare, haar eigen kinepraktijk. Eén dag per week vind je ze bij De Wolk voor zwangerschapspilates, Pilates en mama/baby fitklas. Ze is naast kiné ook personal coach. Ze is ontzettend sportief, krijgt iedereen aan het bewegen en is verslaafd aan sport. Rosanne is een geweldige motivator, heeft een ongelooflijke kennis van zaken en geeft les met veel goesting.

VRAGEN AAN ROSANNE:

Waarom ben je kinesiste geworden? 

Ik had een heel sportieve jeugd in de atletiek. Daardoor ben ik veel in aanraking gekomen met kinesisten en trainers. Ik was immers vaak geblesseerd. Meteen de reden waardoor een sportieve carrière niet mogelijk bleek. Voor mij was het logisch om dan te kiezen voor ‘de andere kant’, die van de kinesitherapeut. Ik hou ervan om mensen te begeleiden naar een gezond en blessurevrij lichaam.

Heb je tips voor toekomstige mama’s? 

Blijf bewegen tot de dag voor je bevalling, voor zover dat kan. Bij klachten kan je dat doen onder begeleiding. Dat doet wonderen voor je herstel na de bevalling. Oh, en geniet nog even van de tijd en vrijheid die je hebt voor het kindje. En ga nog eens in bad. Dat komt er nadien veel minder van. (lacht)

Heb je een leuke anecdote van je periode bij De Wolk? 

‘Ja! De vroedvrouwen van De Wolk kunnen ongelooflijk multitasken, hebben een gouden hart en zijn heel behulpzaam. Toen onlangs iemand vaststond in de modder en ik met mijn zwangere buik niet kon duwen, gingen ze met z’n drieën met volle kracht duwen. Resultaat: één vroedvrouw gevallen in de modder en één van kop tot teen onder de smurrie. Maar ze hadden wél de auto bevrijd!

 


Rosanne heeft haar eigen praktijk, Flowcare in Schiplaken.

Rosanne geeft de zwangerschapspilates, pilates en Mama Baby Fitklas op dinsdag in onze praktijk te Boortmeerbeek.