Roosje T'Seyen

Praktijkassistente

Roosje is onze praktijkassistente, zij is het zonnetje in onze wolk. Ze ontvangt je met de glimlach. Roosje is getrouwd met Joost en mama van Jules en Lucie. Ze wonen in Mechelen. 


ELKE OVER ROOSJE:

Roosje leerde ik kennen bij Goldfish, mijn favoriete kledingwinkel in Mechelen. Elke keer als ik haar zag werd ik zo hartelijk onthaald. Roosje was zwanger van haar 2de en schakelde me als vroedvrouw in. Toen ik hoorde dat Roosje werk zocht, dacht ik: “Roosje, dàt is een wolkje” Ik had helemaal nog geen vacature, met dat zotte idee stapte ik naar het sociaal secretariaat en zo zot bleek het niet te zijn. En van het ene kwam het andere, en nu zit ze achter onze receptie.

VRAGEN AAN ROOSJE

Als je één tip mag geven aan toekomstige ouders, welke dan? 

Ik raad alle mama’s of papa’s die bellen om de geboorte te melden aan om zeker een huisbezoek van de vroedvrouw in te plannen op de dag van thuiskomst zelf. Niets zo spannend als die eerste nacht thuis, dus als de vroedvrouw je dan op voorhand kan geruststellen is dat echt heerlijk.

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken?

Om frietjes van het frituur te eten en Gilmore Girls te kijken!

Waarom moeten mama’s een vroedvrouw onder de arm nemen? 

Voor mij maakte de vroedvrouw echt het verschil bij de thuiskomst. Je huis, hoofd, hart (en in mijn geval borsten) zijn ontploft en je weet even echt niet meer of je goed bezig bent. Toen nam de vroedvrouw zachtjes het heft in handen en dat hadden we toen echt nodig. Zij bracht rust.


Roosje is aanwezig tijdens onze openingsuren:

Maandag: 9u-16u
Dinsdag: 9u-16u
Donderdag: 9u-16u
Vrijdag: 9u-16u