Kyani Vertommen

Vroedvrouw - Lactatiekundige io

Kyani is 27 jaar en werkt als vroedvrouw in Sint-Vincentius in Antwerpen. Daarnaast doet ze stagebegeleiding in de AP Hogeschool in Antwerpen en studeert ze bijna af als lactatiekundige. Ze versterkt ons team als vroedvrouw in bijberoep in regio Mechelen – Willebroek

Kyani woont in Rumst samen met Florence – Flo, haar vondelinge kat, en sinds kort is Youri, haar vriend, bij hun komen wonen. Als ze niet aan het werken is,  zit ze ergens in de bossen met vrienden of in de klimzaal om te klimmen.

Elke over Kyani:

Kyani dat is zo iemand die je precies al jaren kent. Ze lijkt zich echt meteen op haar gemak te voelen binnen ons team. Ze heeft echt een vroedvrouwenhart. Ze heeft stijl en oog voor detail. Sinds Kyani er is, heb ik een extra leuke riem aan mijn tas én een babypop in mijn tas om nog makkelijker alles te kunnen uitleggen op huisbezoek.

VRAGEN AAN KYANI:

Waar haal jij het meeste voldoening uit?
Uit het feit dat ouders ons vertrouwen om hen te begeleiden bij deze belangrijke levens-fase. Wij als vroedvrouw krijgen de kans om mensen in hun puurste vorm te zien – weinig slaap en een rollercoaster van emoties doet immers wat met een mens. Het gevoel dat ik iets voor hen kan betekenen in deze mogelijks heftige periode geeft me voldoening. Soms kijken ouders me aan met een blik die meer zegt dan 10000 dankjewels en voor die blik doe ik het!

Waar word jij blij van? Wat zijn je kleine gelukjes?
Geboortekaartjes (ja ik heb thuis een wall of fame!), bedankbriefjes, de magie van het vrouwelijk lichaam – borstvoeding & de verliefde blik binnen het nieuwe gezin.

Wat is voor jou een bijzondere ervaring geweest?
Tijdens mijn laatste opleidingsjaar kreeg ik de kans om de geboorte van mijn beste vriendin haar eerste kindje bij te wonen. Geboortes zijn altijd magisch, al gaf deze geboorte toch een extra dimensie aan onze vriendschap. Kleine sidenote – hij kwam maar net op tijd ter wereld want niet veel later vertrok ik voor drie maand naar Portugal om daar stage te lopen.

Je mag één ding kiezen: wat wil je aanstaande moeders op het hart drukken?
Waarom? Daarom!
Ik heb de neiging om veel in vraag te stellen. Mijn vader werd er vroeger gek van. Na elk antwoord dat hij aan me gaf had ik een nieuwe vraag klaar – Waarom? Ik probeer altijd kritisch na te denken, ik ga op zoek naar antwoorden, ik wil weten waarom. Echter wil ik jullie graag op het hart drukken dat mijn vader zoals wel vaker (ja papa ik geef het toe) gelijk heeft, soms is het antwoord gewoon – Daarom. Jammer genoeg is er niet altijd een pasklaar antwoord.  Leg niet te veel druk op jullie zelf – volg je gevoel. Tijd (en/of de vroedvrouw) brengt raad .


Regio Kyani

Vroedvrouw Kyani woont in Rumst en ondersteunt in:

Zorgregio De Wolk – Puurs:
Ruisbroek – Puurs – Niel – Willebroek – Bornem – Wintam – Schelle – Hemiksem – Aartselaar – Edegem – Kontich – Rumst – Heindonk – Oppuurs – Klein-Willebroek – Lippelo – Tisselt

Voor lactatiekundig advies, vind je haar ook in:
Zorgregio De Wolk – Boortmeerbeek:

Boortmeerbeek – Hever – Schiplaken – Bonheiden – Rijmenam – O.L.V-Waver – Sint-Katelijne-Waver – Mechelen – Muizen – Zemst – Eppegem –  Weerde – Hofstade – Elewijt – Vilvoorde – Machelen