Julie Piedfort

Vroedvrouw

Julie is vroedvrouw, ze studeerde af in 2015 en volgde nadien een opleiding tot seksuologe. Ze komt van de kempen en woont nu in Mechelen met haar vriend.


ELKE OVER JULIE:

Julie solliciteerde net op het juiste moment. Zowel Yoika als Lore waren zwanger en er was vervanging nodig. Julie werkte al als vroedvrouw op de consultatie in Gasthuisberg, ze werkte op pediatrie in Herentals en als vroedvrouw in Sint-Augustinus. Nu werkt ze fulltime bij Kind & Gezin. Eén weekend op drie doet ze het weekend in team Noord en ze doet consultatie in Boortmeerbeek op dinsdag.

Julie is een enthousiaste, vlotte madam met pit. Altijd goedgezind en niets is haar teveel.


VRAGEN AAN JULIE:

Waarom ben je vroedvrouw geworden? 

Ken je zo van die mensen die al van kleins af aan wisten wat ze wilde worden? Yes, ik was er zo ééntje. Nog voor ik op de middelbare school aankwam, wist ik het al. Ik word vroedvrouw! Ik weet niet hoe of waarom maar de geboorte van mijn jongste broer (toen was ik 9) zal er veel mee te maken hebben, fascinatie en geluk alom. Ik heb er dan ook lang om moeten zagen!

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken?

Een ochtendhumeur is mij onbekend, maar maak mij liever niet wakker in het midden van de nacht voor de grap! Heb je hulp nodig, ongeacht dag en uur? Bel gerust, ik kom eraan! Bovenal, bel me wakker met boodschap dat je vakantietickets hebt en mij meeneemt!

Wat zijn je hobby’s?

Tegenwoordig probeer ik te leren hoe je met een tennisraket een bal raakt, beter nog, hoe je een tennisspel zélf speelt. In de winterperiode sta ik vooraan in de rij met mijn snowboard in de hand om enkele pistes te doen en mezelf daarna in de heerlijke winterzon te zetten om te ‘bekomen’ van dat sporten. In de zomer daarentegen, vind je mij, het liefst van al met zoveel mogelijk vrienden om mij heen, op een terrasje om te lanterfanten over vanalles en nog wat.

Waarvoor zou je graag meer tijd maken? 

Ik ga soms nogal gejaagd door het leven. Meer tijd nemen om af en toe stil te staan en meer bewust te zijn van de dingen die rondom mij gebeuren, is iets dat ik vaak tegen mezelf moet zeggen. Misschien dat een cursus mindfulness nog wel iets voor mij is!

Hoe laten mensen hun dankbaarheid al eens zien?

Kaartjes, knuffels, suikerbonen en snoepjes. Maar vooral, de blik in (mee)mama’s en papa’s ogen als je de kamer of hun huis verlaat! Het gevoel van: ‘Yes, I did a good job!’ en die smile tot achter mijn oren nadien, daarvoor doe ik het!

Wat is het leukste dat je al hebt meegemaakt tijdens je werk? 

Ziekenhuisverhaal: dat de mensen, die je tijdens hun kraamperiode in het ziekenhuis verzorgd hebt, op je wachten om in ontslag te gaan in het ziekenhuis omdat ze weten dat je de late shift werkt en anders geen ‘dag en bedankt’ meer kunnen zeggen!

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s

KRAAMKOST! Bekom rustig thuis met je kersverse gezinnetje, die baby loopt niet weg en die eerste dagen komen niet meer terug. ‘Bekom en beleef!’ Laat voor je zorgen, stel dingen uit die op dat moment niet noodzakelijk zijn, waar koken een goed voorbeeld van is. Niets zo handig als een koelkast of vriesvak vol lekkers dat de mensen voor je meebrengen.

Waarom zouden ze een vroedvrouw onder de arm moeten nemen? 

Om ze bovenstaande tips mee te geven! Om je onzekerheden te benoemen en je moed in te spreken op dagen wanneer je aan jezelf twijfelt. Jullie doen het heus wel goed!

Is er nog een fabeltje over de vroedvrouwen dat je de wereld uit wil helpen? Of over baby’s? 

Of over mama’s? ‘Ik ben mama geworden, dus ik MOET NU gelukkig zijn’. Hé, het is oké om niet meteen stapelverliefd te zijn op je baby. Mama ‘zijn’ gebeurt vanaf dat de moment dat je kleintje geboren wordt, je mama ‘voelen’ kan perfect later volgen. Maak je niet ongerust, maar praat over je gevoelens, twijfels en onzekerheden. Samen zoeken we het wel verder uit!

 


Julie gaat op huisbezoek in:

Zorgregio De Wolk – Boortmeerbeek:

Team Droom:

Boortmeerbeek, Hever, Schiplaken, Bonheiden, Rijmenam, O.L.V-Waver, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Muizen, Zemst, Eppegem, Weerde, Hofstade, Elewijt, Vilvoorde, Machelen

Zorgregio De Wolk – Puurs

Julie zit mee in de weekendregeling

Maak een afspraak met Julie in Boortmeerbeek