Farah Meysmans

Osteopaat

Farah Meysmans (34) is geboren in Mechelen, op 4 jarige leeftijd met haar ouders naar Afrika verhuisd waar ze 10 jaar lang in 5 verschillende landen heeft gewoond. Daarna heeft ze nog 2 jaar in Zwitserland gewoond om dan uiteindelijk zich in België te settelen.

Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ze een heel open, gedreven, nieuwgierige en leergierige persoon is geworden.  Dit maakt dat ze als osteopaat graag de problematiek uitpluist tot het primaire probleem en dat ze samen met de ouders opzoek gaat naar de oorzaak van de klachten van hun kindje. Ze begrijp graag de dingen en de mensen waardoor ze wel eens koppig kan blijven doorgraven.

Afspraak maken met Farah

VRAGEN AAN FARAH

Hoe zouden je vriendinnen of je partner je omschrijven? 

Mijn vrienden zeggen vaak dat ik een heel rationeel en objectief iemand ben en dat ze appreciëren dat ik eerlijk en rechtuit zeg wat ik denk.

Eens ik voor iets ga dan heb ik een groot doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Waarom ben je osteopaat geworden? 

Na mijn studies ergotherapie was ik nog niet klaar voor het werkleven. Daarnaast was ik op zoek naar een meer holistische aanpak van gezondheid.

Mijn drang naar meer zelfstandigheid in mijn job en naar controle over het proces van klacht tot oplossing, resulteerde in een bijkomende studie osteopathie.

Ben je zelf mama? Wat vind je het leukste aan mama zijn? Wat had je anders ingeschat? 

Ik heb altijd al geweten dat ik mama wou worden maar heb ook lang gevoeld dat het nog niet de moment was. Er was nog teveel dat ik voor mezelf wou doen of verwezenlijken. In het jaar dat ik 32 werd (2017) ben ik voor de eerste keer mama geworden van een zoontje, Jonas. Twee jaar later (2019) van een dochtertje, Mona. Het aller leukste aan mama of ouder zijn is de uitdaging, iedere dag opnieuw en de zoektocht naar ‘de juiste aanpak op dit moment voor dit kind’. Sinds ik kinderen heb weet ik ook van waar de uitspraak ‘geluk zit in kleine dingen’ komt.

Ondanks dat ik een redelijk realistisch beeld en verwachting had van het moederschap was (ben) ik niet gewapend tegen de ongerustheid over alles wat er kan mislopen. Dat is voor mij een heel nieuw gevoel waar ik nog steeds niet zo goed mee kan omgaan.

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken? 

My sleep is precious, dus ik word liever niet wakker gemaakt! Of het moet zijn dat er chocolade is.. of pizza 4 kazen…

Wat zijn je hobby’s? 

Er is niet heel veel tijd voor hobby’s en aangezien ik naar een totale optimalisatie van mijn tijd streef, heb ik van mijn werk dan maar mijn hobby gemaakt 😉

Oh ja, Ik speel ook competitiebasketbal. Ook daar combineer ik werken aan mijn volslanke figuur en meet’en met vriendinnen.

Waarvoor zou je graag meer tijd maken? 

Ik ben erg geïnteresseerd in en overtuigd door de kracht van voeding en zou graag meer energie/tijd over hebben om gezond eten klaar te maken.

Daarnaast schrijf ik graag en heb ondertussen al veel levens- en werkervaring kunnen opdoen waarover ik graag zou bloggen.

Hoe laten mensen hun dankbaarheid al eens zien? 

Meestal kan je in mensen hun ogen zien hoe dankbaar ze zijn, dit geldt zeker en vast ook voor baby’s. Als je de trekken en de frons op hun gezicht kunt wegwerken, dan weet je dat het goed was.

Alle brieven en berichtjes die ik al heb gekregen houd ik ook bij.

Wat is het leukste dat je al meegemaakt hebt tijdens je werk? 

Het meest wonderbaarlijke blijven de zwangerschapsaankondigingen van wensouders waarmee je samen alles geoptimaliseerd hebt om een zwangerschap mogelijk te maken. Dit blijft voor iedereen een heel emotioneel en overgelukkig moment en dat schept een band. Die ouders blijven ook letterlijk eeuwig dankbaar.

En uiteraard mama’s en baby’s een leuke kraamperiode bezorgen!

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s? 

Iets dat ik mezelf vaak hoor zeggen tegen mama’s dat is dat ze vertrouwen moeten hebben in hun lichaam, hun instinkt, hun gevoel.

Op het einde van mijn laatste zwangerschap heb ik nog eens beseft hoe moeilijk het is om dat vertrouwen te houden als je er midden in zit.

Vrienden en familie hebben vaak de neiging om je ‘Dé’ gouden tip te geven en dit met een referentiekader van gemiddeld 2 kinderen. Professionele hulpverleners geven hun tips en advies op basis van jaren lange ervaring en een referentiekader van honderden baby’s.

Dus sta open voor ieders tips en advies maar kies hieruit in functie van wat JIJ denkt/voelt wat beste is voor jou en je baby.

Waarom zouden ze een osteopaat onder de arm moeten nemen? 

Osteopathie valt een beetje buiten het ‘standaard vangnet’ voor kersverse mama’s en dat is heel erg jammer omdat wij echt de tijd hebben en nemen om een uitgebreide anamnese en een volledig lichamelijk onderzoek te doen. Artsen en specialisten zijn hierin vaak beperkt in tijd. Wij proberen eerst het lichaam helemaal spanningsvrij te krijgen vooraleer we externe veranderingen zouden adviseren zoals bv. voeding of medicatie. Ook al zijn er geen specifieke klachten, adviseren wij een bezoekje bij de osteopaat rond week 4.

Is er nog een fabeltje over osteopaten dat je de wereld uit wil helpen? Of over baby’s? 

Wanneer het over baby’s gaat, krijg ik toch regelmatig de vraag of wij ‘kraken’? Neen, dat doen wij niet en dat kan ook niet. Baby gewrichtjes zijn nog veel te soepel en los.


Farah start bij De Wolk op 18 maart

Je kan nu al een afspraak maken.

Persoonlijke website