Evelien Voets

Osteopaat

Evelien (29 jaar) is een levensgenieter en ook wel een eeuwige student. Na de 5-jarige opleiding kinesitherapie startte ze met de 6-jarige opleiding osteopathie, om vervolgens verder te gaan met tal van postgraduaat opleidingen. Naast een passie voor haar job houdt ze er een druk leventje op na. Haar weekends zijn helemaal volgepropt met verschillende sociale activiteiten met vrienden en familie. Ze houdt van lopen en pilates. Daarnaast reis ze graag, van weekendjes tot grote reizen.

Maak een online afspraak met Evelien

VRAGEN AAN EVELIEN

Hoe zouden je vriendinnen of je partner je omschrijven? 

Zorgend, plichtsbewust, wijs, spontaan, goedlachs, ambitieus, doorzetter, communicatief, doelgericht, gedreven, ijverig, loyaal, optimistisch, zelfstandig en sociaal.

Waarom ben je osteopaat geworden? 

Na mijn opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bleef ik op mijn honger zitten. Ik miste iets, een geheel, een breder kader om patiënten écht te helpen. In plaats van een symptoom te behandelen naar de oorzaak op zoek te gaan. Dit vond ik bij osteopathie en de daarmee gepaarde holistische visie.

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken? 

Om op reis te vertrekken!

Hoe laten mensen hun dankbaarheid al eens zien? 

Lieve kaartjes, geschenkjes, verse groenten of fruit vanuit de tuin meenemen of gewoon een welgemeende dankjewel tijdens/na de behandeling.

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s? 

Altijd jouw moederinstinct volgen.

Waarom zouden ze een osteopaat onder de arm moeten nemen? 

Voor elke baby is het nuttig om enkele weken na de bevalling eens een check-up te laten doen. Niet alleen bij de meer bekende klachten zoals reflux, krampen, voorkeurshouding etc. De geboorte is een lichamelijk en psychisch stressvol moment waarbij de schedel en het lichaam van de baby geïrriteerd kunnen geraken. Dit kan invloed hebben op het functioneren en ontwikkelen van de baby. Na een grondig anamnesegesprek zal dit via zachte mobiliserende technieken aangepakt worden. Waar nodig worden er ook oefeningetjes en tips voor thuis meegegeven.

Mama’s kunnen zowel voor, tijdens als na de zwangerschap terecht bij de osteopaat. Zwanger/mama zijn is topsport en topsport vereist nu eenmaal een lichaam in topconditie.

Is er nog een fabeltje over osteopaten dat je de wereld uit wil helpen? Of over baby’s? 

Het is ondanks de ruglig-campagne tegen wiegendood heel erg belangrijk om een mooi evenwicht te vinden tussen buik- en ruglig. Dit om schedeldakvervorming tegen te gaan, nekspiertjes te stimuleren en stimulatie van de spijsvertering via de zenuwbanen die vertrekken vanuit de wervelzuil.


Maak een online afspraak met Evelien

0472228276