Charlotte Moortgat

Kinesist – bekkenbodemtherapeut

Hey, ik ben Charlotte. Ik ben 29 jaar en ben in 2015 afgestudeerd als kinesitherapeut. Hierna heb ik het postgraduaat pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie gevolgd. Ik werk hoofdzakelijk in mijn privé praktijk te Kontich en mag vanaf juli 2021 deel uitmaken van het multidisciplinaire team van de wolk. Ik woon samen met mijn man Dieter en sinds maart hebben we een dochtertje, Annaëlle.

Waarom ben je kinesist geworden?

Al van kleins af aan deed ik 2 dingen graag: sporten en “zorgen voor”. Het kwam dus niet als een verrassing dat ik voor een studie in de zorgsector koos. De combinatie van mensen te helpen door middel van beweging is dus de ideale job gebleken.

Waarom zouden jonge mama’s een kinesist onder de arm moeten nemen?

Tijdens de zwangerschap is er vanuit de omgeving heel veel aandacht voor de mama. Dit staat vaak in schril contrast met de weken/maanden na de bevalling. Vanzelfsprekend gaat dat kleine hummeltje met alle aandacht lopen maar hierdoor worden de mama’s vaak een beetje vergeten. Een kinesiste raadplegen helpt om aandacht te hebben voor je eigen herstel en het opbouwen van je fysieke toestand. Ik geloof dat hoe beter je als mama in je vel zit, hoe beter je voor je kindje kan zorgen.

Als je één tip zou mogen geven aan aanstaande mama’s, dan is dat …

Zorg dat je voor of tijdens je zwangerschap al weet waar je bekkenbodem ligt, hoe je deze moet opspannen en vooral hoe je deze ook kan ontspannen! Dit kan je helpen zowel tijdens je bevalling maar ook om het postnataal herstel te bevorderen.

Wat is je meest bijzondere ervaring?

De bevalling van mijn dochtertje. Ervaren hoe je lichaam in staat is om zo’n mini mensje op de wereld te zetten … Echt verbluffend!

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken?

Pannenkoeken!


Charlotte werkt enkel als kinesist in de praktijk te Puurs.

Contacteer Charlotte (vanaf juli 2021)

Maak een afspraak

0479 75 48 04

 

Waarvoor kan je terecht bij Charlotte?

Tijdens de zwangerschap:

  • prenatale kinesitherapie
  • bekkeninstabiliteit

Na de bevalling:

  • postnatale kinesitherapie
  • bekkenbodemreëducatie

Algemeen:

  • bekkenbodemreëductie bij mannen en vrouwen