Charlotte Meersman

Kinesist - Bekkenbodemtherapeut

Charlotte is kinesiste en bekkenbodemtherapeut. Ze werkt in het ziekenhuis, Sint-Vincentius, op de materniteit, op woendag doet ze een hele dag consultatie bij De Wolk. Eerlijkheid en communicatie staan voor haar centraal. Ze is zorgzaam en empathisch. In de week gaat ze regelmatig eens sporten.
In het weekend leest ze graag een boek, maakt ze vaak een nieuw recept uit een kookboek of gaat ze naar buiten voor een wandeling in de natuur. 

Elke over Charlotte

VRAGEN AAN CHARLOTTE

Hoe zouden je vrienden of familie je omschrijven?

Mijn vriendinnen omschrijven me als “eentje met een hoek af”, steeds liefdevol, warm en eerlijk. Ze kunnen bij mij ook altijd terecht indien ze nood hebben aan een luisterend oor.
Mijn ouders benadrukken vaak het feit dat ze trots op me zijn dat ik een harde werker en doorzetter ben. In dat opzicht gelijk ik heel hard op mijn ouders. Ook het belang van duidelijke communicatie en commitment kreeg ik van hen mee.

Waarom ben je kinesist geworden?

Al snel wist ik dat ik iets in de gezondheidszorg wou doen, een beroep waar communicatie, samenwerking en zorg voor andere mensen centraal zouden staan. Een bureau job zou niet aan mij besteed zijn geweest. In het begin twijfelde ik tussen de opleiding kinesitherapie en vroedkunde. Al snel bleek dat ik iets wou doen rond begeleiding van moeder en ontwikkeling van het kind. Ik koos uiteindelijk voor de opleiding kinesitherapie met als doel afstudeerrichting pediatrie. Bij aanvang van de studie kinesitherapie, was ik ook al op de hoogte van de afstudeerrichting pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie. Deze twee specialisaties leken mij het best aan te sluiten op mijn professionele doel dat ik voor ogen had.

Waarvoor mag je mij altijd wakker maken?

Zoals mijn familie en vrienden wel weten ben ik een echte Bourgondiër. Voor het proeven van een vers gemaakte moelleux mag je me altijd wakker maken. Ook voor een feestje waar muziek van de 90s wordt gedraaid, spring ik zo uit mijn bed.

 


Vanaf januari 2020 kan je bij Charlotte terecht voor pre en postnatale kine en voor bekkenbodemrevalidatie.

Charlotte is ook gespecialiseerd in de bekkenbodemtherapie bij kinderen.

Afspraak maken