Ruth is back & she loves it!

Ruth’s eerste werkdag na 6 heerlijke maanden bubbelen met haar dochter, de lieve Soe.

 

Of ik zin heb om er terug in te vliegen? Die vraag krijg ik ondertussen al enkele weken en steevast gaat het dan in mijn hoofd van “Ja, kei veel zin in!” naar “nee, vreselijk” en dan terug naar  “kei hard wel!”, om dan uiteindelijk te antwoorden: “Het is ZO dubbel!”

Herkennen jullie dat gevoel ook?

Tijdens mijn zwangerschap en de eerste maanden met Soe thuis, kreeg ik al kriebels bij het idee alleen: “help, er komt een dag dat ik mijn dochter moet gaan afzetten bij mensen die ze niet kent, in een omgeving die ze niet kent. Een dag waarop ze van dan af aan meer tijd doorbrengt bij anderen dan bij ons, haar ouders?” Vre-se-lijk.

Maar naarmate de tijd vorderde, werd er heel stilletjes aan een tweestrijd in mijn hoofd gevormd. Ik werd steeds vaker heen en weer geslingerd tussen het gelukzalig gevoel van het ‘mama-zijn’ naar het, voor mij tot dan toe, ongekende verlangen naar tijd voor mezelf. Om dan nog maar te zwijgen over het enorme schuldgevoel dat dit laatste met zich meebrengt. Want dat vind ik echt het aller moeilijkst, dat schuldgevoel dat voortdurend op de loer ligt. En ondertussen is het mij ook duidelijk: die tweestrijd én dat schuldgevoel gaan nooit meer weg. Althans, dat kan ik mij niet  voorstellen. En dan stel ik mij luidop de vraag: “Hoe moet ik daar in godsnaam mee dealen?”

Op dit moment probeer ik rust te vinden in het idee dat de tweestrijd nooit gestreden zal zijn. Meer nog, dat de strijd ook niet hoeft gestreden te worden. Ik probeer mezelf te vertellen dat het dik oké is om af en toe tijd voor mezelf te nemen en het leuk te vinden om terug aan het werk te zijn, maar even goed dat het dik oké is om me daar niet altijd even lekker bij te voelen.

Hoe gaan jullie om met die eeuwige tweestrijd? Nog tips? Dan zou ik zeggen: SHOOT!
Ze zijn écht welkom! 😊

En voor nu zeg ik (zonder schuldgevoel): ik vind het écht heerlijk om er terug te staan voor jullie! Ouders ondersteunen bij hun zoektocht naar een aanpak die werkt voor hen én hun kind, hen opnieuw helpen genieten of nog meer laten genieten van het ouderschap: ik vind het nog steeds fantastisch dat ik daar deel van mag uitmaken!

Een afspraak maken met Ruth (opvoedcoach) kan weer.