Prenatale cursussen

Voor aanstaande ouders is het belangrijk om te weten waaraan jullie je kunnen verwachten.
Zo zijn jullie zowel psychisch als fysiek helemaal voorbereid op de komst van jullie kleintje.

Bij Vroedvrouwenpraktijk De Wolk begeleiden we je graag op deze reis.
Je kan steeds bij ons terecht met al je vragen over je zwangerschap, maar we moedigen je ook aan om deel te nemen aan de prenatale cursussen. Na de komst van jullie spruit, zijn jullie uiteraard zeer welkom op één van de postnatale cursussen.

Hieronder vind je een opsomming van de cursussen die wij aanbieden voor toekomstige ouders.

Natuurlijk kan je ook altijd bij je vroedvrouw in Haacht, Landen, Boortmeerbeek, Puurs of Tienen terecht met jouw vragen.


Zwangerschapscursus

Zoeken jullie een hippe en fijne zwangerschapschapscursus?
Zoek je een zwangerschapscursus die je niet vertelt hoe het moet, maar die aansluit bij wat jij nodig hebt?

Onze zwangerschapscursus richt zich op zwangere koppels die zich graag actief voorbereiden op de zwangerschap, de arbeid en de bevalling.

Tijdens een reeks van 5 avonden krijgen jij en je partner informatie, leer je praktische oefeningen en wissel je ervaringen uit met andere koppels. Deze lessen gaan door in Boortmeerbeek, Landen en Puurs.

 

Meer info en inschrijven

Zwangerschapsyoga

Met zwangerschapsyoga leer je genieten van je zwangerschap, je baby en je lichaam.

De oefeningen zorgen ervoor dat je vertrouwd geraakt met je ademhaling. Je wordt bewuster van je lichaam en neemt zo eventuele stress of spanning weg, waardoor je rustiger in het dagelijkse leven staat. Dankzij de yoga worden je lichaam en geest voorbereid op de bevalling en dit komt je ongeboren kindje natuurlijk alleen maar ten goede.

Daarbij zorgt zwangerschapsyoga ook dat het lichaam gezond, sterk en lening wordt. Tijdens het uurtje zwangerschapsyoga is het jouw moment om de verbinding met je baby aan te gaan en jezelf te herbronnen.  Geef jezelf het geschenk dat zwangerschapsyoga biedt om te zorgen voor jezelf en het kleine wonder dat in je groeit.

Meer info en inschrijven

Opfriscursus

Waarom een opfriscursus? Jullie verwachten opnieuw een baby en willen bij deze zwangerschap toch even stilstaan met z’n tweeën. Ook bij een nieuwe zwangerschap blijft het namelijk belangrijk om aandacht te hebben voor kleine tot grote veranderingen.

Deze cursus richt zich dus specifiek op koppels die niet voor het eerst ouders worden. Misschien is de vorige zwangerschap al eventjes geleden of voelde je je toch niet helemaal voorbereid. Met deze opfriscursus hernemen we kort en krachtig de essentiële elementen van de arbeid en  bevalling.

Wil je graag het geven van borstvoeding opfrissen? Schrijf je dan in voor de interactieve workshop ‘321 Starten met Borstvoeding’.

Meer info en inschrijven

Starten met borstvoeding

Deze infosessies en interactieve workshops ‘Starten met Borstvoeding’ richt zich specifiek op vrouwen die borstvoeding willen geven of dames die nog twijfelen en meer informatie willen.
Heb jij al een kindje, maar verliep de borstvoeding vorige keer niet zo vlot? Ook jij bent meer dan welkom.

Deze cursussen gaan door op verschillende locaties.

Meer info en inschrijven

EHBO voor baby’s en kinderen

Met (kleine) kindjes zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Een val of stoot is namelijk snel gebeurd.
Correct reageren bij een ongeval kan dan ook drama’s voorkomen en zelfs levens redden. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn, zodat je kalm en efficiënt reageert mocht het nodig zijn.

Een EHBO – cursus is onmisbaar voor ouders of personen zoals oma, opa of tante die wel eens op jonge kinderen letten.

Meer info en inschrijven

Zwangerschapspilates

Verwacht je een kindje en heb je zin om aan jouw conditie en fitheid te blijven werken? Wil je jouw spieren op een leuke en ontspannen manier blijven trainen en ondertussen bewust met jouw zwangerschap en lichaam bezig zijn?
Zwangerschap en pilates = de perfecte combo!

Meer info en inschrijven

Zwanger in Haacht

In samenwerking met VIVA en het Huis van het kind Haacht, organiseren we 2 leuke workshops in Haacht (consultatiebureau Kind & Gezin) voor toekomstige ouders.

Zwanger in Haacht – Infosessie Zwanger?!

Hoera, een baby op komst. Een baby?!  Eén van de meest ingrijpende veranderingen in je leven: daar mag je gerust een professional voor inschakeling.

3,2,1 Start met Borstvoeding: Infosessie starten met borstvoeding

Borstvoeding is een heel natuurlijke manier om je baby te voeden en een band te creëren. Toch loopt het starten met borstvoeding niet altijd van een leien dakje en lijkt het soms alsof iedereen wel een mening heeft en jij het ‘anders’ doet.

 

Meer info en inschrijven

Ik word mama! Survivaltips voor de kraamtijd

Hoera, een baby. Een baby! Een van de meest ingrijpende veranderingen in je leven: daar mag je gerust een professional voor inschakelen.

Deze interactieve workshop voor zwangere vrouwen vertelt je van A tot Z over wat je best in huis haalt voor de eerste weken.

Meer info en inschrijven