Moedige mama

Ik wil graag mijn verhaal vertellen.

Normaal ben ik niet zo een prater maar door mijn verhaal na 2 jaar mama zijn te vertellen aan Elke voel ik mij stukken beter.

2 jaar geleden kregen we op 29w zwangerschap te horen dat ons kindje 2 minder goede nieren had. Daar begon een rollercoaster. Na goede opvolging werd ik ingeleid op 38 weken. Ik voelde mij niet klaar, ons kindje was er ook nog niet klaar voor maar moest komen voor zijn veiligheid. De dag voor zijn komst om 20u in het ziekenhuis. Onzeker, zonder man en heel emotioneel.

De inleiding was heel zwaar. Ondanks goede voorbereiding op de komende bevalling wist ik niet goed wat een inleiding inhield.

Alles ging heel snel, veel black outs, heel veel ongekende mensen, een epidurale, emoties en een grote teleurstelling in mezelf. Mijn zoontje was er opeens zonder ik het eigenlijk goed en wel besefte.

Thuis viel ik helaas in een hele diepe put. Waar ik na 1,5 jaar pas ben kunnen uit klauteren.

Nu 2 jaar na alles geniet ik volop van mijn grappige zoontje, ik vind het heerlijk om mama te zijn! En ondanks die zware bevalling en de depressie erna start ik binnenkort weer met dit avontuur.

Mijn zoontje heeft me al veel geleerd. Ik ken mezelf nu door en door. Ik geniet van zijn lachjes en karakter. Wat kan ik niet meer zonder die kleine man. Ook de warmte en opvolging door Elke van de wolk geeft me nu ook kracht om anders te kijken naar mijn aankomende tweede bevalling.

Het is allemaal de moeite waard ❤️