Hoe reinig je babybillen? Liniment, een beter gekend geheim.

Er bestaat een heel gamma aan producten om babybillen te reinigen. Toiletmelk, bodymilk, zeep zonder zeep, ze bestaan in alle geuren, maten en gelukkig nog niet in alle kleuren.

Je brengt ze  aan, spoelt ze af en de billen van je baby zijn weer schoon. Omdat  het afspoelen extra werk is en je bovendien water nodig hebt, is dat voor veel ouders en stap te veel.

Het meest gekende om babybillen te reinigen zijn vochtige doekjes. Die zijn op het eerste zicht enorm praktisch. Toch zijn er ook wel wat nadelen: meer dan de helft van de baby’s krijgt er huidirritatie van, ook bij de sensitieve variant. Dan heb je waterdoekjes, die zijn huidvriendelijker, maar niet echt goed voor het milieu.

Er bestaan ook herbruikbare vochtige doekjes.

Gebruik je vochtige doekjes raden we aan de billen nadien goed te drogen.

Niet alle baby’s houden van koude doekjes tegen hun billen en dan, is er Liniment.

Liniment is een steeds beter en beter gekend geheim om de billetjes te reinigen en bovendien is het geschikt voor de hele babyverzorging.

Wat is liniment?

Liniment is een mengsel van kalkwater en olijfolie. Het is op de markt van verschillende merken, maar je kan het ook zelf maken als je dat zou willen.

Hoe gebruik je liniment om de billen te reinigen?

Schud het mengsel goed voor gebruik, doe liniment  op een doekje (herbruikbaar doekje of cotopad), reinig de billen, je hoeft niet na te spoelen. Bovendien laat liniment een beschermde laagje achter dat de billetjes beschermd.

Waarvoor kan je liniment nog gebruiken?

  • Bij melkkorstjes: even vooraf aan het badje op het hoofdje aanbrengen, laten inwerken, en dan met babyshampoo reinigen
  • Om tussen door op een zacht doekje het gezichtje te reinigen
  • Bij een droge huid, om voor het badje een beschermende laagje te hebben dat het water niet zo uitdrogend kan werken
  • Als beschermende balsem op de billetjes, want het neutraliseert zuur.
  • Je kan er make-up mee verwijderen
  • Verzacht bij eczeem

Hoe maak je zelf liniment?

Meng 200 ml zuivere olijfolie met 200 ml kalkwater. Kalkwater kan je bij de apotheek verkrijgen.

Uiteraard kan je het kant en klaar kopen, wij maakten een lijst, prijs kwaliteit, vraag er zeker even naar bij je vroedvrouw.

Zwanger? Nog tips nodig? Kom naar onze worshop: Ik word mama, survivaltips voor de kraamtijd.