Het is een fase – Een praktische lifestylegids voor je eerste jaar als mama

Zelf ben ik mijn eerste jaar als mama al even gepasseerd, toch was dit boek uit binnen de 24u na ontvangst. Ik liet er zelfs mijn slaap voor en ben blijven lezen tot 3u ‘s nachts.

Wat is Rien De Mey er fantastisch in  geslaagd om haar cover waar te maken, al had er van mijn part mogen staan: “Dé praktisch lifestylegids voor je eerste jaar als mama”.

En net dat deed Rien niet, want Rien wou niet dé, maar een gids schrijven.
Een manier waarop het kan, niet dé.

Dit boek is voortgekomen uit een prachtige intentie, en net daarom heeft het alles in zich om een bestseller te worden.

Rien ging als mama op zoek naar adviezen, ze is zich ervan bewust dat niemand op ongevraagd advies zit te wachten. Tenzij jij er, net als zij, zélf naar op zoek gaan. (zo schrijft Rien zelf)

Ben ik bevooroordeeld omdat ik gecontacteerd werd als expert, misschien een beetje, al gaat dat slechts over een klein deeltje van het boek.

Rien ging voor jou met heel wat experten spreken. Want als jonge mama heb jij daar geen tijd voor. Ze ging langs bij een gynaecoloog, bij een vroedvrouw (ja, bij mij), een psycholoog, een kapper, een voedingsdeskundige (ja Jennifer Cnops), een slaapexpert, stylist, opruimcoach, huidars, bekkenbodemtherapeut, seksuoloog, visagist,…

Het boek bestaat uit verschillende behapbare hoofdstukken. Concreet, duidelijk, zonder rond de pot te draaien. (H)eerlijk informatie, vragen die waarschijnlijk door je hoofd spoken en je aan niemand durf te vragen, Rien stelde die vragen voor jou.

Een baby die maak je met twee, maar om die groot te brengen heb je een heel dorp nodig, ook dat dorp krijg je bij in dit boek. Want na elke expert volgen allemaal mama’s die delen wat voor hen werkte. Fijn te lezen dat je niet alleen bent. Je vindt een heel dorp in dit boek.

Geen enkel onderwerp gaat Rien uit de weg, het boek leest als een trein, het geeft het fijne gevoel dat je hebt, na een middagje gezellig kletsen met vriendinnen. Het is geen zware vermoeiende lectuur, nee de ideale ontspanning tussen het moederen door.

Als ik het boek sluit, glimlach ik, en kijk ik terug op mijn tijd als jonge mama, want ja ik kan het beamen, het is een fase. Achteraf bekeken, een heerlijke fase.

Ik overweeg om dit boek op te nemen een standaard kraampakket, alleszins het wordt een aanrader tijdens onze zwangerschapscursus en de cursus survivaltips.

 

Het is een fase – Rien De Mey (Lannoo)

Rien De Mey, foto door Sandy Croes

 

Meer weten?