Eten voor de kleintjes, de geheel herziene druk 2017 – Stefan Kleintjes

Op vakantie is er tijd, veel tijd om dingen te doen die er anders niet van komen.
Tijd om te lezen, deze keer had ik zin in wat non-fictie.De geheel herziene druk van Eten voor de kleintjes is een aanrader.
Ik ben al fan van Stefan Kleintjes’ boeken van bij zijn ‘van borst tot boterham’ en heb alle exemplaren van eten voor de kleintjes in de boekenkast van de praktijk staan.Deze nieuwe versie leest heel vlot, het boek is echt in een fris jurkje gestoken.
Informatie wordt afgewisseld met ervaringen van ouders en praktische tips en bemoedigingen. Nieuw zijn de extra tips, die je handig kan vinden via een QR code en de vragen van ouders met daaronder een duidelijk geformuleerd antwoord.

De vaste waarde van het boek, het befaamde voedselintroductieschema na 6 maand is behouden en bestaat nu ook in een handige app.Het boek geeft bevestiging en veroordeeld niet. Het beschrijft niet één manier maar geeft flexibel weer wat de verschillende combinatiemogelijkheden zijn en hoe jij al ouders samen met je kind aan de slag kan gaan in de volgende ontdekkings- en ontwikkelingstocht dat de nieuwe fase brengt.

Stefan heeft in zijn herziene druk duidelijk geluisterd naar alle vragen die jonge ouders hebben en deze gebundeld. Hij gaat geen lastige vragen uit de de weg.: Help, het kinderdagverblijf werkt niet mee. Het zijn echt de vragen die ouders bij ons in de praktijk ook stellen.

Een echt handboek en houvast voor ouders én zorgverleners waar borstvoeding centraal staat ook wanneer gestart wordt met vaste voeding met veel aandacht voor het in stand houden van de borstvoeding als hoofdvoeding.

Is jouw kleintje bijna klaar om te starten met vaste voeding? Schrijf je in voor een workshop of maak een afspraak op consultatie.

Elke Notebaert
Vroedvrouw bij Vroedvrouwenpraktijk De Wolk