Daphné test de zwangerschapsyoga

Daphné kwam een les zwangerschapsyoga uitproberen, lees hieronder wat ze ervan vond.

Een aantal jaar geleden ben ik manieren beginnen zoeken om me te ontspannen wegens een stressvolle job en – als spring in het veld zijnde die heel de dag stilzit achter haar bureau – een uitlaatklep dat voldoende uitdaagt.

Naast spinning en bbb, ben ik een aantal keer per maand online Yoga beginnen volgen. Uitdagende poses volgen dan elkaar op aan een zelf opgelegd tempo. Als het ware mini-sprintjes in een meer ontspannen omgeving.

En dat is nu net wat ik wil vermijden voor de bevalling. Het zal een uitdagende marathon worden waar het zeer belangrijk is om op een zo comfortabel mogelijke manier vooral ontspannen te blijven. Want, zo werd me door onnoemelijk veel mensen duidelijk gemaakt, hoe meer spanning, hoe pijnlijker de bevalling. Zwangerschapsyoga voldoet hier volledig aan.

An legt de nadruk op het optimale gebruik en ontspanning van het gehele lichaam, waarbij er wordt gelet op de ademhaling en comfort. Verschillende poses worden aangereikt die de bevalling zouden moeten vergemakkelijken.

Hemel en aarde verschil dus met de occasionele sprintjes die ik online volgde tot enkele maanden voor mijn zwangerschap. Een warme welkom in het proces van meer te leren ontspannen en minder gestresst te zijn, en toch uitdagend genoeg om het gevoel te hebben dat je je lichaam hebt “getraind“. Mij zie je sowieso terug!

 

Nieuwsgierig? Schrijf je snel in!