Borstvoeding: starten in vertrouwen

2.380 kg en 47 cm, daar was je dan, klein en fijn.

Op dag vier woog je 2.180 kg. Toch mochten we naar huis. Zuigen aan de borst lukte maar niet voldoende aangezien je al je energie nodig had om je temperatuur op peil te houden. Gelukkig werden we thuis goed begeleid door de vroedvrouwen van De Wolk.

We startten met afkolven zodat we via fingerfeeding extra moedermelk konden bijgeven. In het begin was dit geen pretje; ik was nog moe van de bevalling, zat midden in de babyblues en voelde me een echte koe aan de melkmachine. Maar de volgende dag al zagen we resultaat, je kwam wel 40g bij! Dus doorzetten die handel; 3 keer per dag afkolven, borstvoeding geven en daarna bijvoeden.

Na tien dagen thuis, zat je terug op geboortegewicht, fantastisch! Met deze techniek gingen we nog enkele weken door en langzaam aan had je die bijvoeding niet meer nodig. Momenteel drink je bijzonder goed en zitten boven de kaap van de 4kg.

Achteraf bekeken ben ik enorm dankbaar. Dankbaar dat niemand in paniek schoot over hoe licht je was, dankbaar dat de vroedvrouwen zo’n goede begeleiding gaven en mij het gevoel gaven dat dit de normaalste zaak van de wereld was. Dankbaar dat ik zo’n geweldige support kreeg van jouw papa.

Op geen enkel moment heb ik getwijfeld aan de borstvoeding of hoeveelheid melk. Ik ben nooit bezorgd geweest over jouw lichte gewicht. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de melkproductie uitstekend liep en jij zorgeloos kon groeien.
Aanvankelijk dacht ik borstvoeding te geven totdat ik terug zou gaan werken.

Maar eerlijk… wanneer ik je nu zo smakelijk zie drinken, kan ik niet aan stoppen denken en genieten we samen.