Blij Koemelkvrij – Koemelkallergie

We lazen voor jou Blij Koemelkvrij van Rolinde Demeyer, kinderdiëtiste en lactatiekundige.

Een praktisch verhelderend boek over koemelkallergie bij baby’s.

Met haar boek ‘Blij Koemelkvrij’ schreef Rolinde niet alleen een boek, maar schreef ze meteen geschiedenis. Er bestaat immers geen boek over koemelkallergie bij baby’s. We keken enorm uit naar dit boek en het mag gezegd. Het was het wachten waard.

Dit vlot leesbare boek heeft een logische opbouw, geeft duidelijke, wetenschappelijk onderbouwde informatie. Het blijft niet alleen informatief, je krijgt heel wat praktisch advies. Het is een echte leidraad voor ouders waarbij vermoed wordt dat hun baby koemelkallergie heeft.

Een vlotte schrijfstijl, een mooi heldere layout,  verhelderende foto’s, frisse kleuren en duidelijk schema’s maken het boek tot een echte bijbel als jouw baby koemelkallergie heeft of er een vermoeden van koemelkallergie is.

Eerst wordt de vraag gesteld, heeft mijn baby koemelkallergie? Er volgt meer informatie over symptomen, percentages (slechts 2-3% van de baby’s heeft effectief een koemelkallergie), manieren om het te testen en er wordt ook aan jou gedacht in het hoofdstuk ‘Hoe kom jij door deze periode’. Als vroedvrouw vind ik het erg fijn dat te lezen, want het gaat uiteraard niet alleen over de baby, het gaat ook over de mama, een koemelkvrij-dieet is best wel een uitdaging waarin de steun van de partner een belangrijke factor is.

Op alle vragen die in je opkomen als je baby de diagnose ‘koemelkallergie’ krijgt, is gedacht. Denk aan ‘hoelang blijft koemelkeiwit in de borstvoeding’ en ‘hoe kan je weten of je baby er is uitgegroeid’. Rolinde heeft duidelijk een grote bevraging aan ouders gedaan.

Je krijgt niet alleen advies over wat je moet schrappen, nee dit boek is erg volledig en gaat een stapje verder. Hoe kan je koemelk praktisch gaan vervangen met eetideeën voor de hele dag. Ervaring van ouders doorheen het hele boek zorgen voor erkenning en zijn een enorme meerwaarde.

Vooraan vind je een duidelijk inhoud zodat je meteen kan inpikken wat jij nodig hebt. Want ook al volg je al een tijdje een koemelkvrij dieet, je krijgt in dit boek nog heel veel concrete handvaten.

Dit boek is wat ik 9 jaar geleden nodig had, als mijn derde kind een koemelkallergie had, en ik enkel op internet wat informatie bij elkaar kon sprokkelen en zelf op zoek moest gaan naar alternatieven, ik verbleef 3x zo lang in de supermarkt om alle etiketten te lezen om iets te vinden dat ik mocht eten. Ik had maar al te graag een duidelijke gids als ‘Blij Koemelkvrij’ gehad.

Ik bestelde het boek in pre-order en kreeg er een handige productenlijst bij. Die productenlijst mag voor mij in grote oplage gedrukt worden dat we veel mensen vlot kunnen laten opstarten.

Ook een boek bestellen?

Liever een infosessies volgen?

Rolinde komt langs bij De Wolk op woensdag 9/1/19 voor een infosessie over koemelkallergie baby baby’s.

Infosessie Blij Koemelkvrij 9 januari 2019