Ouderschap

Opvoedondersteuning

Sinds 2018 biedt Vroedvrouwenpraktijk De Wolk ook opvoedingsondersteuning aan in de vorm van huisbezoeken. Gedurende deze begeleidingen vinden wij het steeds belangrijk dat ouders zich expert van hun eigen kind blijven voelen, want dat zijn ze ook!
We gaan samen op zoek naar ideeën, mogelijkheden en krachten die hen erbij kunnen helpen om zich opnieuw sterk(er) in hun schoenen te voelen.
Daarnaast vinden we het belangrijk om de authenticiteit van het gezin te bewaren en een open en eerlijke communicatie te hanteren!
Opvoedondersteuning door Ruth Berckmans

Contacteer Ruth voor intake of verdere vragen.

Psychologische ondersteuning ouders

Kinderpsycholoog

Bekkenbodemtherapie voor kinderen

Plas- en stoelgangsproblemen bij kinderen
HOERA! De eerste keer pipi of kaka op het potje! Terwijl het ene kind haast vanzelf droog wordt, kost zindelijk worden het andere kind heel wat moeite. Door de super absorberende luiers is de leeftijd dat kinderen zindelijk worden algemeen verlaat. Heeft u vragen over de start of aanpak van zindelijkheidstraining of verloopt de zindelijkheidstraining niet zo vlot? Dan kan u altijd bij ons terecht voor meer informatie en begeleiding.
De belangrijkste oorzaken van urineverlies bij kinderen zijn overactiviteit van de blaasspier, verstoorde lediging of uitstelgedrag Er is ook een belangrijke overlap tussen plas-en stoelgangsproblemen! Indien het kind overdag nog niet droog is op de leeftijd van 4-5 jaar, kan je gerust langskomen voor raad.
Bedplassen kan nog voorkomen tot de leeftijd van 6-7 jaar. Vanaf de leeftijd van 6 jaar, kan je hiervoor ook bij ons terecht. Volgende factoren kunnen hiervan aan de basis liggen: een te hoge nachtelijke urineproductie, overactiviteit van de blaasspier of het niet wakker worden van de prikkel bij een volle blaas.
Plasproblemen en stoelgangsproblemen komen vaak samen voor. Ook bij constipatie en stoelgangsverlies kunnen wij hulp bieden.
Alles nog even op een rijtje waarvoor u bij ons terecht kan:
– Informatie zindelijkheidstraining
– Urineverlies overdag: nog niet droog op 4 jaar
– Bedplassen: ’s nachts nog niet droog op 6 jaar
– Stoelgangsproblemen: constipatie, stoelgansverlies (windjes, vuile veegjes of vuile broeken)
– Urineweginfecties

Maak een afspraak bij Charlotte Meersman

Overtollige zwangerschapskilo’s verliezen

De zwangerschap en bevalling zijn zeer ingrijpende gebeurtenissen die heel wat van je vergen. Je lichaam heeft een zware fysieke prestatie geleverd en hierbij je reserves uitgeput. Het is dan ook cruciaal voor je herstel om je energie- en nutriënt voorraden terug op te bouwen. Wanneer je niet te lang wacht om te starten met beweging komt dit je herstel ook ten goede. Bij voedingsdeskundige en personal trainer Jennifer kan je terecht voor voedings- en bewegingsadvies na je zwangerschap. Ze kan je ook helpen met de ideale voeding wanneer je borstvoeding geeft (je baby eet immers mee!) en met gezond gewichtsverlies na een zwangerschap.

 

Afspraak in Boortmeerbeek