Moederdag

Want elke mama verdient een bloemetje

Bij de wolk zien we heel veel vrouwen. Al deze vrouwen delen iets bijzonder: het zijn allemaal mama’s.

Mama ben je vanaf het moment dat je nog maar aan een kind denkt. Dat kindje neemt onvermijdelijk plaats in je hoofd en hart. Het duikt op in je toekomst, want in gedachten zit je kindje al bij jou aan tafel.

Mama ben je wanneer je in verwachting bent. Wanneer je twee streepjes ziet op die positieve zwangerschapstest, heb je je kind al in je armen. Ook als het anders loopt.

Mama ben je wanneer je bevalt. Wanneer je met of zonder verdoving, na een lange of korte arbeid, na een inleiding, keizersnede of adoptie je kind in je armen houdt. Ook als dat maar voor even mag.

Misschien ben je niet de mama die je altijd dacht te zijn, maar misschien wel zoveel meer.

Bij de wolk willen we vrouwen het vertrouwen geven om van een kind te dromen, om hun lichaam opnieuw te leren vertrouwen als het al eerder anders liep. Mama’s in hun kracht zetten als het bij een wens blijft. Informeren en vertrouwen geven om te bevallen in vertrouwen en te moederen zoals ze zelf willen en kunnen.

Elke mama, elke vrouw is bijzonder voor ons, want ze hebben allemaal iets gemeen. In hun dromen is er een kind. In hun hart zit een verlangen om het goed te doen, en iedereen doet op haar manier haar best.

 Laten we op deze moederdag andere vrouwen in de ogen kijken en bevestigend toeknikken van ‘hey, ik weet wat je meemaakt, ik weet wat het is, ik ken het verlangen, ik ken de angsten, ik ken het dragen en verwachten, ik ken de uitdagingen van het moederschap.’

Wij bij de wolk dromen van een wereld waar vrouwen elkaar bevestigend toeknikken, waar jij je als vrouw welkom mag voelen. Laat ons geen kampen meer hebben, geen uitersten waar we mekaar bekritiseren, nee gewoon een mommy cloud! Waar elke vrouw met een kind in hart, hoofd, schoot of armen zich thuis mag voelen.

En weet: vanaf het moment dat er een kind in jouw gedachten zit, zijn er ook vroedvrouwen.

Voor jou!!

Want elke vrouw verdient een vroedvrouw!

#momsunited