Moeder Eend, was het een zware nacht?

Moeder Eend, was het een zware nacht?

We waren onderweg, van een skivakantie in Italië, de lange weg weer naar huis. Het was mooi weer, we hadden al heel wat file gehad en waren eindelijk vlot aan het rijden.

Plots remde mijn man fel, snelle beweging naar het rechter rijvak, iedereen was weer bij de les.

In mijn ooghoeken zag ik een moeder eend, met zeven kleintjes, de autosnelweg oversteken. Door de opmerkzaamheid van mijn man, was ze nu net op de middenberm geraakt. Veilig was ze jammer genoeg, nog niet, maar over het vervolg, wil ik niet verder nadenken.

Lieve Moeder Eend, was het een zware nacht met je kroostrijk gezin, was er altijd wel een kleintje wakker, waardoor jij geen oog dicht hebt gedaan? Maakte je je zorgen, over waar je morgen weer eten zou vinden. Dacht je dat er aan de overzijde van de snelweg iets nieuws wachtte op jullie? Moeder Eend, was je zo moe, dat je gewoon even wou rekenen op de opmerkzaamheid van anderen. Moeder Eend, was je op zoek naar hulp om je bij te staan in deze intense kraamtijd?

Moeder Eend, gelukkig zat mijn man achter het stuur. Hij met z’n ongelooflijk vader- en verantwoordelijkheidsgevoel, stuurde onze wagen, veilig rond dit prille gezin, zonder ons in dit onverwachte manoeuvre in gevaar te brengen.

Moeder Eend, neem je volgende keer contact op met je vroedvrouw, na zo’n zware nacht? Ze luistert graag en kan je helpen, als je het bos door de bomen niet meer ziet.

 

Liefs Elke