Geef jezelf tijd!

Geef jezelf tijd!

Ik zie veel mama’s, ik luister veel naar mama’s, mama’s hebben bijzondere verhalen te vertellen. Elke mama heeft het recht haar bevallingsverhaal ongestoord te kunnen delen.

Ongestoord en onversneden, hoe het écht voor haar voelde, met alle emoties die hier bij hoorden. Het is voor veel mama’s de geboorte, die van hen een mama maakte.

Maakte de geboorte van jouw baby, je meteen een mama?

Eén ding is zeker, volgens mij. Een baby wordt geboren, die is er meteen.

Mama of papa mag je worden, dat ben je niet altijd meteen.

De ene voelt zich al mama als ze droomt van een kind, voor de andere is het een proces, een proces dat z’n tijd mag nemen.

Je kan niet van A naar B gaan in enkele minuten.

Een proces dat voor de ene begint met kleine stapje, beetje vooruit, beetje achteruit, soms ter plaatse een beetje trappelen. Zo is moederschap toch vaak. Ter plaatse wat aanmodderen.

Omdat tijd zo een mooi gegeven is, gun ik jou de tijd. De tijd om mama te worden. De tijd om te vertragen in die mama rol, ik gun het jou, dat nu en dan, die nieuwe rol, je vleugels geeft.

Liefs Elke

Uiteraard mag het woord ‘mama’ hier vervangen worden door ‘papa’ of door ‘moeke’ of wat jij graag hoor. Ik ben zelf een mama en door mama te gebruiken komt deze tekst recht uit mijn hart.

Wil jij graag, dat er tijd voor jou genomen wordt? Twijfel niet om een afspraak te maken.