Een podcast?!

Een podcast?!

Voor ze het wist, was deze vroedvrouw weer onderweg, deze keer onderweg naar een podcast!

Een podcast?! Schoenmaker blijf bij je leest, vroedvrouw blijf bij de mama’s… dacht ik nog toen ik holderdebolder een afspraak gemaakt had met Kristien Wollants van Radio Mama.

Met de gedachte, Elke, je moet zijn waar de mama’s zijn, ging ik toch even uit mijn comfortzone, vertrok ik richting Kristien.

Spannend, adrenaline dus. Net dat wat je voelt als je gaat bevallen, als je vertrekt naar het ziekenhuis is dat ook best spannend. Zo spannend dat de adrenaline die hierdoor vrijkomt, de prille weeën ook wel kan doen stilvallen.

Het was Eva Tuytelaers die me een berichtje stuurde: “Ik heb je naam doorgegeven aan Kristien, ze is podcasts aan het maken over verschillende thema’s rond ouderschap, ik heb haar gezegd dat jij heel goed bent in babbelen en experte bent in alle onderwerpen wat betreft zwangerschap, eerste maanden na de bevalling, over het concept vroedvrouw aan huis,… Misschien doe je het liever niet maar ik heb je naam doorgegeven :-)” Ik antwoordde: “Uit mijn comforzone weg…”

Van het één kwam het andere. Ik luisterde naar de podcast waar Eva te gast was bij Radio Mama rond het thema ‘Huilbaby’s’.

Het was mooi om naar te luisteren, ik feliciteerde Kristien. En een paar berichtjes, lees minuten, stelde Kristien de vraag: ‘Btw, Eva zei dat jij ook een goeie podcast-gast zou kunnen zijn’.

Kristien zocht iemand die redelijk snel kon komen, de eerste aflevering was een succes, ze wou graag twee wekelijks een podcast uitbrengen.

Dan volgde er iets van een koe en horens,… en een dag later, zat ik bij Kristien in haar mini studio een podcast op te nemen.

We praatten over het waarom van ‘Elke mama verdient een vroedvrouw’, we praatten over vrouwen in hun kracht zetten om in vertrouwen te bevallen en mama te worden. En we praten ook over hoe het is om vroedvrouw te zijn, over hoe zorgen voor, soms ook even te veel kan worden. De podcast was de eerste stap om mijn persoonlijk verhaal te delen. Jullie warme reacties op ‘de Elke achter de vroedvrouw’ gaven me vleugels, vanaf maandag 25 maart startte ik met het delen van  Mijn Verhaal. Elke week een stukje, zodat ik het voorzichtig kan delen.

Stapje voor stapje. Ik ben er klaar voor!

Liefs Elke

Benieuwd waar je naar de podcast kan luisteren?