Zwangerschapsyoga

Hoewel yoga hier en daar nog af te rekenen heeft met een hoog hippiegehalte, vinden meer en meer zwangere vrouwen hun weg naar zwangerschapsyoga. En meer dan terecht, want yoga heeft een heleboel positieve effecten, niet alleen met betrekking tot de zwangerschap maar ook voor jezelf als vrouw (zonder geitenwollensokken). Wat precies dat effect zal zijn, kan voor iedereen verschillend zijn en net daarin zit de kracht van yoga. Vraag aan 10 mensen wat yoga voor hem of haar betekent en je krijgt 10 verschillende antwoorden.

Tijdens de lessen zwangerschapsyoga maken we door te bewegen op het ritme van onze ademhaling connectie met ons lichaam. Het woord yoga betekent immers niet meer of minder dan “verbinding”. Elke les is anders en een afwisseling tussen oefeningen die je lichaam sterker en soepeler maken enerzijds en oefeningen die je kunnen helpen om te ontspannen anderzijds. Hoewel dit twee uitersten lijken is het de combinatie die je een voordeel kan opleveren, zowel tijdens de zwangerschap zelf als naar arbeid en bevalling toe. De oefeningen en houdingen helpen je ook om om te gaan met de veranderingen in je lichaam, hoe je kan omgaan met pijn en angst en helpen bij het dragen van het extra gewicht.

Het kan ook een moment zijn om verbinding te maken met het kleintje in jouw buik, om tijd en energie vrij te maken voor de bijzondere periode die je zwangerschap is. En door bewust te ademen leer je je lichaam onbewust om minder stress en spanning vast te houden.

Praktisch

Het is veilig om mee te doen met de lessen vanaf 14 weken zwangerschap en je kan blijven komen tot de dag dat je bevalt. Ervaring met yoga is niet nodig, zelfs wie denkt niet sportief of lenig genoeg te zijn kan de lessen volgen, aangezien elke houding individueel aangepast kan worden.

Matjes en ander materiaal is aanwezig in de praktijk. Draag kledij waar je gemakkelijk in kan bewegen en breng een klein handdoekje mee. Yoga wordt beoefend op blote voeten.

Schrijf je tijdig in, de lessen zitten gauw vol.

Lesgever zwangerschapsyoga in Boortmeerbeek: An Van Camp

Al onze cursussen zijn covid safe events. Indien je niet over een Covid-safe ticket beschikt vragen wij u vriendelijk om deel te nemen via digitale weg. 

Hiervoor mag je contact op nemen met Roosje (016 43 41 57) dan zorgt zij dat jullie tijdig kunnen inbellen.

 


Zwangerschapsyoga in Boortmeerbeek

Data:

Zaterdag 13/11: 10-11u
Zaterdag 20/11: 10-11u

 

Meer data en inschrijven

Zwangerschapsyoga in Landen

Voorlopig geen zwangerschapsyoga

Data en inschrijven

Zwangerschapsyoga in Puurs

Voorlopig geen zwangerschapsyoga
Data en inschrijven