Verbindend opvoeden – cursus voor ouders

Niets is zo belangrijk als een goede hechting van een kind met zijn primaire verzorgers. Kinderen die goed gehecht zijn, zijn later meer zelfverzekerd, hebben een positiever zelfbeeld en zijn beter in staat om betekenisvolle relaties aan te gaan.

Deze hechting komt in het gedrang wanneer opvoeden gezien wordt als een machtsstrijd tussen ouder en kind. Wanneer kinderen gezien worden als manipulators die van hun ouders willen ‘winnen’, kan dit nefast zijn voor een diepe verbondenheid. In deze uiteenzetting wordt ingegaan op het feit dat het helemaal ok is om tegemoet te komen aan de behoeften van je kindje. Dat je gerust je moederhart mag volgen en gerust mag zijn dat je geen kleine tirannetjes opvoedt wanneer je ze met liefde, aandacht en respect behandelt… Natuurlijk zijn er belangrijke voorwaarden zoals het respect voor je eigen grenzen en behoeften.

We gaan dus dieper in op de nadelen van opvoeden met straffen, belonen, time-outs en dikke duimen…


Wanneer opvoeden weer genieten wordt

Door Els Vandingenen – vzw Anna-Lena

Het moederschap kan soms bijzonder veeleisend zijn.

Els Vandingenen van vzw Anna-Lena toont aan de hand van 7 tips hoe je op een praktische manier moeder en partner kan zijn en tegelijk het belang van je eigen welzijn voorop kan zetten.

 

Data en inschrijven Boortmeerbeek

Verbindend opvoeden

Door Els Vandingenen – vzw Anna-Lena

  • 14/09/2018

 

Data en inschrijven Boortmeerbeek